De Nooij. 09.04 kinderen van Jan de Nooij en Lien Lammers
Kinderen van 08.04 Jan de Nooij (21-11-1898 -19-2-1987) (geh 1928) Lien Lammers (14-10-1908 - 21-8-2003)
(namen en plaatsen uit overlijdensbericht Lien lammers 2003)
Diverse geboortedata uit getekende stamboom 03-05.04-00 ook 03-04.04-05c De Nooij 078d Stamboom Wouterus
Hanneke en Elias Verploeg-de Nooij (Joahnna, geb 1929)
Lienemijn en Peter, Lucas, Guije
Beatrijs en Joep, Jonas
Joost en Mariska, Cem, Daantje
Utrecht:
09.04.02 Eduard en Wieke de Nooij-van der Linden (Eduard Hendrik, geb 1930, overl 13 dec 2012; geh 1960)
Lieske (geb 1962, geh 1986) en Harry, Harry (geb 1991), Koen (geb 1992), Margriet
Jan (geb 1963) en Saskia
Wout (1964) en Vlada (Wouter geb 1964, geh Annemarie Helder 1991)
Hengelo:
Ria en Nelson Spruit- de Nooij Sander en Nicolien, Miekje (Ria geb 1933)
Marijn en Marieke, Sterre Casper Gerda en ElHadji, Larissa, Kajanka
* Jan Franciscus de Nooij (in herinnering) (Jan F 1936-1990)
Guy
Amsterdam:
Joke de Nooij-Spilker
Utrecht:
Frans de Nooij (Frans, geb 1939)
Vlissingen:
09.04.07
Ton en Gerdi de Nooij-Gruppelaar (Antonie Victor, Ton geb 29-12-1942; overl 15-12-2012)
Steven en Hannet
Marianne
Jacqueline en Imre
Brunssum:
Albert en Jannie de Nooij-van der Kruk (Albert, geb 1944)
Floor en Bart
Michiel
Margriet
Frans
Schalkhaar:
Gonneke en Jan Ebbink-de Nooij (Jacoba, geb 1946)
Liesbeth en Mike
Mark Nino
09.04.02 Eduard de Nooij
Eduard Janzoon juni 2008 en Wieke de Nooy-vd Linden juni 2008
(foto's v Johan de Nooy, Jacouszn gekregen)
Datum: Tue, 11 Oct 2011
Van: Eduard de Nooij
Beste Ria,
Dank voor je mail(tje)s met familie-gegevens. Daar moet ik nog eens goed op studeren! In ieder geval heb je mij op ideeën gebracht, hoe je dat soort gegevens kunt opbergen. Overzichtelijk presenteren is dan het volgende.
Maar al die op personen gerichte informatie kun je op zo'n manier tenminste zodanig opslaan ,dat je het ook nog terug kunt vinden. Ik moet de draad ook weer eens oppakken, van onze "de Nooijen"-tak. Wat een familie!
Ergens in jouw gegevens kwam ik ook een J. Aanstoot-Vogel tegen, met een overlijdensdatum ergens in 1928? Maar deze Jannie Vogel is al wel wat ouder, maar nog steeds springlevend. De gegevens die ik heb, heb ik grotendeels
samen met haar opgesteld. Zij was getrouwd met een nazaat van Wouterus de Nooij, de schilder. Ik hoop haar binnenkort weer eens op te zoeken.Zij woont in Holten.
Op het ogenblik zijn wij beiden aardisg druk met van alles en nog wat. Als het weer wat rustiger wordt, maken we een keer een afspraak?
Vriendelijke groet, Eduard de Nooij.
(van die afspraak is het niet meer gekomen)
09.04.07 Ton de Nooij
http://www.zeelandnet.nl/weblog/index.php
Notities van een raadslid.
Van 1981 tot 2005 was ik predikant in Vlissingen met bijzondere aandacht voor samenlevingsvraagstukken. Sinds eind 2005 ben ik actief in GroenLinks. Op 18 december 2008 werd ik beëdigd als raadslid.
***************************
Bijgaand dankzij de goede zorgen van mijn vrouw Gerdi een foto (van een foto) van het genoemde schilderij. Het origineel hangt bij mijn oudste broer Eduard. Verder een foto van het papier achterop het schilderij met uitleg van de betreffende personen en ook "mijn" lijn van afstamming.
Jan de Nooij en Lien Lammers waren mijn vader en moeder. Ik ben van 29-12-1942.
Ontvang een hartelijke groet van
Ton de Nooij,
Vlissingen
(foto schilderij en papier staat op pagina de Nooij. 04.04)
08 Sep 2012 10:40:54 +0200
Van: Ton de Nooij
Aan: 'Ria Snoek'
Dag Ria,
Hoe was jouw dag gisteren? Verdriet en dankbaarheid door elkaar, denk ik. (ivm uitvaart van papa)
Gisteren en vanmorgen heb ik daaraan gedacht. Vanmorgen in het bijzonder in verband met mijn weblog.
Een afschrift stuur ik je toe.
Op de website vind je een foto van het herdenkschrift Joods Vlissingen, dat in het weblog genoemd wordt.
Hartelijke groeten
Ton de Nooij
www.zeelandnet.nl/weblog/.data/groenelink
**********************
Begin van inlossen van een ereschuld
27 april 2010 werd het gedenkboek Joods Vlissingen, een roerige en bewogen geschiedenis aangeboden aan de burgemeester van Vlissingen, de heer Wim Dijkstra.In het voorwoord schrijft hij aan het eind: “Er is geen duisternis of het licht keert weer, dat is de boodschap, die uiteindelijk optimistisch stemt.” Gisteren, 7 september, werd de Joodse Begraafplaats aan de Vredehoflaan door de gemeente Vlissingen overgedragen aan de Joodse gemeente. Het was een sobere plechtigheid, waar aan het begin de ramshoren, de sjofar geblazen werd. Alleen op enkele hoogtepunten van het Joodse jaar klinkt die muziek. Zo bijvoorbeeld op het Joodse nieuwjaarsfeest, Rosj Hasjana, dat over zeven dagen gevierd wordt. Op dese plek werden allen herdacht, die hier begraven hadden willen worden, maar die in de gastkamers van Auschwitz omkwamen. Er werden drie nieuwe grafstenen onthuld van leden van de Joodse gemeente, die hier onlangs begraven waren, teken van hoop, zei de voorzitter dan de Joodse gemeente Zeeland, Mischa de Vries. Dat is en teken, dat de Joodse gemeente weer groeit.
De gebeurtenis van gisteren was het begin van het inlossen van een ereschuld. In de commissievergadering op de avond van het overhandigen van het boek heeft raadslid Coen van Dalen gesproken over het inlossen van een ereschuld. Ik heb daar een nadere invulling aangegeven. heb daarna gevraagd om de aanbevelingen uit het boek te volgen. De Joodse begraafplaatsen aan de Julianalaan en de Vredehoflaan moeten als cultuurmonumenten aangewezen worden. Dan kunnen er gelden vrijgemaakt worden voor herstel en restauratie. Daar is nu een begin meegemaakt. Er si gevraagd om het aanbrengen van herinneringsplaquettes op de plaatsen van de voormalige synagogen. Verder moet er nog onderzoek gedaan worden naar de bestemming van de geroofde Joodse goederen. Ik heb daar dit voorjaar nog naar gevraagd. Het college moest nog uitzoeken, wat er met de toezeggingen van het vorige college is gebeurd. Ook het ik gevraagd om het Metaheerhuisje op de begraafplaats niet langer te gebruiken als opslagplaats voor goederen van de plantsoenendienst. Het Metaheerhuisje is bestemd voor de laatste zorg aan het lichaam van een overledene. Daarmee moet zorgvuldig omgegaan worden.
Net toen ik de deur uitstapte om naar dese plechtigheid te gaan ontving ik een exemplaar van het boekje Joodse en Palestijnse tranen van Johan M. Snoek. Het boekje gaat over het Kerkelijk verzet tegen Auschwitz en het Israëlisch-Palestijns conflict. Van 11958 tot 1969 was hij predikant van de Schotse kerk in Tiberias en van 1970 tot 1975 beheerde hij de Israëldesk van de Wereldraad van Kerken. In 1980 ontmoette ik hem als verpleeghuispredikant in Rotterdam. Bij die gelegenheid vertelde hij, dat hij via zijn moeder, die de Nooij heette, nog in de verte familie van mij was. In verband met het opstellen van een familiestamboom had ik onlangs contact met zijn dochter. Deze week stuurde ze mij een overlijdensbericht en later in de week dit boekje. Op de dag van zijn begrafenis onderging ik en chemokuur. Ik moest toen denken aan die twee gebeurtenissen van de dag ervoor. Binnenkort zal ik het college vragen naar de inlossing van de rest van de ereschuld.
Ton de Nooij op zoek naar zijn roots
zie volgende pagina
09.04 Eduard de Nooij en Ton de Nooij overleden kort na elkaar
meer over deze foto op pagina 04.04