2024-09-2 doseren 

2024-09 Doseren kun je leren – 2

Het kan echt wel – actieve dagen en rustige dagen beter afwisselen. Tijdens korte vakanties doe ik het niet, dan ben ik na drie of vier dagen uitgeteld. Maar dat heb ik er dan ook voor over. Op advies van de ergotherapeut probeer ik ook om eens per dag echt te rusten: plat, ogendicht, 15 minuten. Heel soms slaap ik dan ook 1 of 2 minuten. Maar, ook als ik niet slaap, voel ik me daarna toch wat meer uitgerust!

Ik moet echter wel alert blijven!

Want net toen ik heel tevreden was over het balanceren tussen actief zijn en rustig aan doen, ging het natuurlijk (?) mis!

Ik wilde een paar grote speakers naar de milieu straat brengen. (Via de weggeefsite kon ik ze niet kwijt, er ontbrak iets aan). Ik verwachtte ze wel in mijn fietstassen te kunnen doen, maar ze waren te groot. Een tas met de speaker aan het stuur hangen lukte ook niet.

Toen had ik moeten besluiten een andere oplossing te zoeken. Want ik wilde om tien uur met een groep mee, 10 km  lopen.

 

Je snapt het al. Ik ging toch, met 1 tas in de vork van mijn fiets, de andere aan de arm, lopend naar de milieu straat. Ik leverde de ondingen af en fietste terug. Doodmoe. Ik kon nog een half uur uitrusten. Vervolgens begon ik toch aan de wandeling, maar haakte na de koffie af.

Eigen schuld!  Maar… ik had toch nog 6 km gelopen!

Blijven opletten dus. Intussen ben ik er wel van overtuigd dat mijn nicht gelijk heeft: doseren KUN je leren!! (Met vallen en opstaan…)